Workshops Telescoop-gebruik op 25 oktober en 8 november

MidzomernachtDit najaar worden twee workshops van één avond ieder gegeven om mensen te helpen leren om te gaan met hun (nieuwe) telescopen en hun weg te vinden aan de sterrenhemel. De eerste workshop is voor (groot)ouders en kinderen en wordt gegeven op 25 oktober, 19:30 uur, in de herfstvakantie voor de meeste scholen. De tweede is meer gericht op volwassenen en wordt gegeven op 8 november, 20:00 uur.

De workshops duren ca. 2 uren maar als het helder is, bent u welkom om iets langer te blijven. De kosten van de workshops zijn €10,= per workshop per persoon (8 november) of per kind met één begeleider (25 oktober). Beide workshops vinden plaats in de presentatieruimte en in de sterrenwacht op de eerste verdieping van Brambergen bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland.

Aan het begin van de avond wordt een korte presentatie en demonstratie gegeven. Daarna gaat iedereen aan de slag met hun eigen telescoop, onder begeleiding van de docenten en andere leden van de vereniging. Na deze workshop kunnen de deelnemers voorbereid beginnen met sterrenkijken en planeten, sterrenstelsels, mooie nevels en ander interessante objecten vinden en bekijken.

Het maximale aantal deelnemers per cursus is beperkt tot 10 om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven.

practical sterrenkunde groepNog geen eigen telescoop? Geen probleem!

Voor mensen die nog geen eigen telescoop hebben en eerst een telescoop wil uitproberen, heeft de sterrenwacht ook een beperkt aantal telescopen te leen voor de workshop of zelfs voor een paar maanden – voor een zeer redelijke prijs. Dit is vaak een goede manier om kennis te maken met de sterrenkunde. Geef dit aan op de inschrijfformulier. Wij nemen voorafgaand aan de workshop contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Schrijf nu in!

De beide avonden zitten vol en de inschrijving is gesloten. Hou deze website in de gaten voor de volgende Workshop Telescoop-gebruik!

Comments are closed