Workshop Telescoop-gebruik op 28 februari

workshop telescoopgebruik

Dit voorjaar herhalen wij onze workshop telescoopgebruik voor alle mensen die (beter) willen leren omgaan met hun telescoop en hun weg willen vinden aan de sterrenhemel. De workshop wordt gegeven op 28 februari, 19:30 uur.

De workshop duurt ca. 2 uren maar als het helder is, bent u welkom om iets langer te blijven. De kosten van de workshop zijn voor onze  leden €10,= per workshop per volwassene of per ouder met één kind. Voor niet-leden van de Sterrenwacht/KNVWS Gooi en Vechtstreek zijn de kosten €12,50 per persoon. De workshop vindt plaats in de presentatieruimte en in de sterrenwacht op de eerste verdieping van Brambergen bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland.

Aan het begin van de avond wordt een korte presentatie en demonstratie gegeven. Daarna gaat iedereen aan de slag met hun eigen telescoop, onder begeleiding van de docenten en andere leden van de vereniging. Na deze workshop kunnen de deelnemers voorbereid beginnen met sterrenkijken en planeten, sterrenstelsels, mooie nevels en ander interessante objecten vinden en bekijken.

Het maximale aantal deelnemers per cursus is beperkt tot 10 om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven.

 

Nog geen eigen telescoop? Geen probleem!

Voor mensen die nog geen eigen telescoop hebben en eerst een telescoop wil uitproberen, heeft de sterrenwacht ook een beperkt aantal telescopen te leen voor de workshop of zelfs voor een paar maanden – voor een zeer redelijke prijs. Dit is vaak een goede manier om kennis te maken met de sterrenkunde. Geef dit aan op de inschrijfformulier. Wij nemen voorafgaand aan de workshop contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Schrijf nu in!

 

Comments are closed.