Vrijwilliger worden?

sterrenwacht

De sterrenwacht is iedere vrijdagavond open voor het publiek in de periode oktober t/m maart en iedere eerste zondagmiddag van de maand in de periode mei t/m september. Daarbuiten ook op afspraak voor scholen en groepen. Onze activiteiten worden uitsluitend uitgevoerd door vrijwilligers van de vereniging en de vraag naar deze activiteiten neemt steeds toe. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen – met of zonder ervaring in de sterrenkunde – om ons te helpen tijdens de reguliere kijkavonden op vrijdag. En op andere dagen (overdag en ’s avonds) voor groepen en scholen.

Wat doet een vrijwilliger?

sterrenkijkavond

Mensen met ervaring kunnen na een kennismaking met onze uitrusting helpen met het bedienen van de telescopen of uitleg geven over de sterrenhemel en vragen van bezoekers beantwoorden. Maar wij hebben ook mensen nodig voor allerlei andere activiteiten die geen tot weinig kennis vooraf vragen: om gasten te begeleiden, om de informatietafel, koffietafel of knutseltafel te bemensen, presentaties te geven of gewoon video’s te laten draaien. Helpen met deze activiteiten is een uitstekende manier om erin te komen, kennis te maken met de andere leden van de vereniging en meer over sterrenkunde te leren.

Hoe vaak helpen als vrijwilliger? 
20160318_sterrenwacht-3-2_12

Dat kun je helemaal zelf bepalen. Sommige mensen helpen meerdere malen per maand, sommigen slechts enkele keer per jaar en alles ertussen. Alles is mogelijk. Wij zijn ook heel blij als er mensen zijn die door de week een uur of twee overdag kunnen helpen met schoolbezoeken. Als dank voor alle inzet zijn wij op andere avonden en vaak na afloop van een kijkavond open exclusief voor leden die dan onder het genot van een lekker kopje koffie, chocola of thee zelf gebruik kunnen maken van de presentatieruimte, de telescopen en eventueel de astrofotografie-uitrusting.

Aanmelden

Belangstelling in vrijwilligerswerk op de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek? Laat ons weten waarmee je eventueel zou willen helpen en wij nemen dan contact met je op.

Comments are closed.