Vrijwilliger worden?

 

sterrenwacht gooi en vechtstreek

sterrenkijkavond

De sterrenwacht is iedere vrijdagavond open voor het publiek in de periode oktober t/m maart en iedere eerste zondagmiddag van de maand in de periode mei t/m september en daarbuiten op afspraak voor scholen, feesten en groepen. Onze activiteiten worden uitsluitend bemenst door vrijwilligers van de vereniging en de vraag naar deze activiteiten neemt steeds toe. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen – met of zonder ervaring in de sterrenkunde – om ons te helpen tijdens de reguliere kijkavonden en zowel overdag als ’s avonds op ook andere dagen voor groepen en scholen.

Mensen met ervaring kunnen na een kennismaking met onze uitrusting helpen met het bedienen van de telescopen of uitleg geven over de sterrenhemel en vragen beantwoorden. Maar wij hebben ook mensen nodig voor allerlei andere activiteiten die geen tot weinig kennis vooraf vragen: om gasten te begeleiden, om de informatietafel, koffietafel of knutseltafel te bemensen, presentaties te geven of gewoon video’s te laten draaien.

20160318_sterrenwacht-3-2_12Sommige mensen helpen meerdere malen per maand – sommigen slechts enkele keer per jaar – en alles ertussen. Alles is mogelijk. Wij zijn ook heel blij als er mensen zijn die een uur of twee overdag tijdens de week kunnen helpen met school bezoeken. Helpen met deze activiteiten is een uitstekend manier om in te komen, kennis te maken met de andere leden van de vereniging en meer over de sterrenkunde te leren.

Als dan voor alle inzet zijn wij op andere avonden en vaak na afloop van een kijkavond open alleen voor leden die dan zelf gebruik kunnen maken van de presentatieruimte, de telescopen en eventueel de astrofotografie-uitrusting en genieten van een lekker kopje koffie of thee.

Belangstelling? Laat ons weten waarmee je eventueel zou willen helpen en wij nemen dan contact met je op.

 

* = veld verplicht

Comments are closed