Partners en Sponsors van de Sterrenwacht

De oprichting van de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek is een initiatief van KNVWS Gooi en Vechtstreek. De leden/vrijwilligers van de KNVWS Gooi en Vechtstreek verzorgen alle activiteiten en het beheer van de sterrenwacht. De bouw en de inrichting van de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek zijn mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van de leden van de KNVWS Gooi en Vechtstreek en door subsidies en donaties van onze partners en sponsors.

Partners

logo-natuurmonumenten-300x100Natuurmonumenten heeft bij de uitbreiding van het Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland boven restaurant Brambergen een ruimte gecreëerd voor een sterrenwacht met een elektrisch bedienbaar schuifdak en trillingvrije opstelling voor vaste telescopen. De KNVWS Gooi en Vechtstreek heeft in deze ruimte haar telescopen opgesteld en organiseert er, mede in samenwerking met Natuurmonumenten, haar activiteiten. Zonder deze faciliteiten van Natuurmonumenten had de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek niet gerealiseerd kunnen worden.

logo-pbcf-300x100

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft met een tweetal subsidies de belangrijkste financiële bijdrage geleverd voor de inrichting van de sterrenwacht. Dankzij de steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft de sterrenwacht o.a. een 41 cm Meade spiegeltelescoop kunnen aanschaffen. Dit is de grootste telescoop van de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek en bovendien één van de grootste telescopen in een publiekssterrenwacht in Nederland.

KNVWS Gooi en Vechtstreek heeft van een aantal gemeenten een subsidie gekregen. Mede hierdoor is een tweede 36 cm spiegeltelescoop op een professionele montering met verstelbare zuil aangeschaft. Deze bijdragen benadrukken de publieke betekenis die de sterrenwacht Gooi en Vechtstreek heeft voor de hele regio.

logo-weesp-300x100 Gemeente Weesp
logo-wijdemeren-300x100 Gemeente Wijdemeren
Gemeente Hilversum
logo-gem-naarden-300x100 Gemeente Naarden
logo-muiden-300x100 Gemeente Muiden
Gemeente Bussum
gemeente huizen Gemeente Huizen

Sponsors

Deze organisaties hebben een financiële bijdrage gegeven voor de inrichting van de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek:

Rabobank Gooi en Vechtstreek
logo-knvws-300x100 Koninklijke Nederlandse Verenging voor Weer- en Sterrenkunde
logo-mokveld-300x100 Mokveld Bouw en Onderhoud (Hilversum)
Stichting Pelgrimshoeve (Zoetermeer)
logo-rotary-300x100 Rotary Wijdemeren
logo-vervelde-projecten-300x100 Vervelde Projecten (Bussum)

Comments are closed.