Partners & Sponsors van de Sterrenwacht

De oprichting van de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek is een initiatief van KNVWS Gooi en Vechtstreek. De leden van de KNVWS Gooi en Vechtstreek verzorgen alle activiteiten en het beheer van de sterrenwacht. De bouw en de inrichting van de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek zijn mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de leden van de KNVWS Gooi en Vechtstreek en door subsidies en donaties van onze partners en sponsors:

Partners

logo-natuurmonumenten-300x100Natuurmonumenten heeft bij de uitbreiding van het Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek een ruimte gecreëerd voor een sterrenwacht met een afrolbaar dak en trillingvrije opstelling voor vaste telescopen. KNVWS Gooi en Vechtstreek  kan in deze ruimte haar telescopen opstellen en in samenwerking met Natuurmonumenten haar activiteiten organiseren. Zonder deze faciliteiten van Natuurmonumenten had de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek niet gerealiseerd kunnen worden.

logo-pbcf-300x100Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft met een tweetal subsidies de belangrijkste financiële bijdrage geleverd voor de inrichting van de sterrenwacht. Dankzij de steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft de sterrenwacht o.a. een 41 cm Meade telescoop kunnen aanschaffen. Dit is de grootste telescoop van de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek en één van de grootste telescopen in een publiekssterrenwacht in Nederland.

Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek heeft van een aantal gemeenten een subsidie gekregen. Mede hierdoor is een tweede 36 cm telescoop op een professionele montering met verstelbare zuil aangeschaft. Deze bijdragen benadrukken de betekenis die de sterrenwacht heeft voor de hele regio.

logo-weesp-300x100 Gemeente Weesp
logo-wijdemeren-300x100 Gemeente Wijdemeren
Gemeente Hilversum
logo-gem-naarden-300x100 Gemeente Naarden
logo-muiden-300x100 Gemeente Muiden
Gemeente Bussum
gemeente huizen Gemeente Huizen

Sponsors

Deze organisaties hebben een financiële bijdrage gegeven voor de inrichting van de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek:

Rabobank Gooi en Vechtstreek
logo-knvws-300x100 Koninklijke Nederlandse Verenging voor Weer- en Sterrenkunde
logo-mokveld-300x100 Mokveld Bouw en Onderhoud (Hilversum)
Stichting Pelgrimshoeve (Zoetermeer)
logo-rotary-300x100 Rotary Wijdemeren
logo-vervelde-projecten-300x100 Vervelde Projecten (Bussum)

Comments are closed