Word lid of donateur

presentatieKNVWS Gooi en Vechtstreek met de bijbehorende Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek is een actieve vereniging van mensen van alle leeftijden en achtergronden die één ding gemeen hebben: belangstelling voor weer- en sterrenkunde (geen diepgaande kennis nodig!).

Vele van onze activiteiten zijn gratis – of nagenoeg gratis – toegankelijk. Dat kan alleen zo blijven door de steun van onze leden en donateurs. Voor slechts € 15 per jaar bent u al donateur. Vanaf €25 bent u lid. In beide gevallen steunt u onze activiteiten voor scholen en het publiek. Additionele bijdragen zijn ook welkom – en in feite hard nodig – om de kosten van onze activiteiten op scholen en voor het publiek te dekken.

Voordelen lidmaatschap

Leden van de KNVWS Gooi en Vechtstreek hebben gratis toegang tot de lezingen die wij 8 x per jaar organiseren (€3 per lezing voor niet-leden). De lezingen vinden plaats op de 1ste verdieping van het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ‘s-Graveland, naast de sterrenwacht. Zij vallen meestal op de 1ste of 2e donderdag van de maand (september t/m april) en worden gehouden van 20.00 tot ca. 22.00 uur.

Leden hebben ook gratis toegang tot de reguliere kijkavonden voor het publiek. Ze ontvangen circa 6 x per jaar via e-mail  een nieuwsbrief met veel informatie over onze eigen activiteiten en activiteiten van andere organisaties. Er zijn in de donkere perioden van het jaar circa 2x per maand speciale inloopavonden voor leden zodat zij de sterrenwacht kunnen gebruiken buiten de drukte van de openbare avonden. Leden ontvangen voorrang bij het inschrijven voor cursussen en krijgen daarnaast ook een korting op de cursussen (exclusief boeken). Zij mogen tevens lid worden van (toekomstige) werkgroepen zonder extra kosten.

Er is ook een apart deel van deze website alleen voor leden. Naast de agenda’s voor de diverse themagroepen en de meest recente nieuwsbrieven vindt u o.a. hier de presentaties van de lezingen. De agenda en stukken voor de jaarlijkse ledenvergadering zijn ook hier te vinden.

Individueel lidmaatschap
€ 25 per jaar**
Gratis toegang tot lezingen
Gratis toegang tot ledeninloop (kijk)avonden
Gratis deelname aan werkgroepen
Gratis toegang tot de publiekskijkdagen van de sterrenwacht*
Korting op de meeste cursussen
Gezinslidmaatschap

2 volwassenen en
2 kinderen tot 18 jaar

€ 45 per jaar**

€ 7,50 per
extra kind

Gratis toegang tot lezingen
Gratis toegang tot ledeninloop (kijk)avonden
Gratis deelname aan werkgroepen
Gratis toegang tot overige ledenactiviteiten
Gratis toegang tot de publiekskijkdagen van de sterrenwacht*
Jeugdlidmaatschap

tot 18 jaar

€ 12,50 per jaar**
Gratis toegang tot reguliere sterrenkijkavonden*
Gratis toegang tot lezingen
Lid van de jeugdclub
Speciale jeugdactiviteiten

Om u aan te melden als lid of donateur, kunt u dit aanmeldingsformulier invullen. Wilt u een lidmaatschap of donateurschap cadeau geven? Vul in dat geval dit formulier in.

Voordelen voor donateurs

Donateurs hebben enkele keren per jaar gratis toegang tot de kijkavonden en zonnenkijkdagen van hun keuze. Daarnaast ontvangen donateurs een korting van 50% op overige activiteiten (exclusief de cursussen).

Donateur
€ 15 per jaar**
gratis toegang tot 2 sterrenkijkavonden en 2 zonnekijkdagen*
50% korting op de lezingen
50% korting op overige activiteiten (behalve  cursussen) inclusief enige kijkavonden boven de gratis dagen/avonden

Om u aan te melden als donateur, kunt u dit aanmeldingsformulier invullen.

Alle extra donaties boven de genoemde bedragen worden – met dank – volledig gereserveerd voor de inrichting van de nieuwe sterrenwacht.

* Geldt voor activiteiten die door de sterrenwacht worden georganiseerd. Voor activiteiten gehouden in samenwerking met Natuurmonumenten kunnen andere toegangsprijzen of kortingen gelden.

**Wanneer u lid of donateur wordt vanaf 1 juli betaalt u 50% van de jaarcontributie voor het lopende jaar. Vanaf 1 januari van het volgende jaar betaalt u dan de normale contributie.

Comments are closed