Fee Romunde

Fee Romunde is sinds enkele jaren lid van Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek. Ze studeert biomedische wetenschappen, maar naast kijken door een microscoop kijkt zij ook door haar eigen Bresser Messier telescoop. Bij sterrenkijkavonden maar ook bij zonnekijkdagen (met Baader zonnefilm) kan zij deze meenemen. Verder houdt zij ook quizzen en lezingen als de sterrenwacht open is.
Haar interesse voor sterrenkunde heeft zij al sinds zij klein is, maar recentelijker heeft zij zich verdiept in de zon. 14 mei 2013 heeft zij Sun Viewer opgericht, een twitterpagina met ongeveer 7500 volgers en nu ook als website met dagelijkse informatie over de zon en ruimteweer. Voor meer informatie kunt u de websites bezoeken:

twitter.com/Sunviewer Sunviewer.eu

Naast het foto’s maken door haar telescoop is zij ook jager van het noorderlicht in Nederland. In 2015 werd het initiatief genomen om #AuroraHuntersNL te beginnen, eerst op twitter als hashtag en daarna op facebook. De Aurora Hunters Nederland groep op facebook geeft updates als het noorderlicht in Nederland te zien is, samen met actuele informatie over zonnewind en foto’s van het noorderlicht door leden.

Comments are closed.