Door onze leden

Onze leden houden zich bezig met veel verschillende aspecten van praktische en theoretische weer- en sterrenkunde, variërend van bijzondere waarnemingen, uitleg over atmosferische fenomenen en astrofotografie tot het bouwen van een eigen sterrenwacht.

Op hun eigen pagina’s kunt u meer hierover lezen en voorbeelden bekijken van hun werk. Hieronder een korte omschrijving van wat op hun pagina’s te vinden is. In de komende maanden zullen nog meer van onze leden aan het woord zijn.


Bastiaan Bitter

bastiaanBastiaan Bitter is sinds 2013 lid van KNVWS Gooi en Vechtstreek en sinds 2016 ook bestuurslid. Hij is al enkele jaren bezig met waarnemingen en sinds kort ook met astrofotografie. Op dit moment werkt hij met een Canon EOS 650D op een APM 80mm Triplet APO. Hij gebruikt een  Skywatcher EQ5 montering. In oktober 2016 heeft hij opnames gemaakt van diverse Messier objecten. Een selectie van zijn foto’s zijn op deze pagina te vinden.


Günther Können

rainbowsGünther Können is al sinds 1964 lid van de KNVWS en onder meer bestuurslid van de Amsterdamse afdeling en voorzitter van de Werkgroep Meteoren geweest. Hij heeft een breed interessegebied – ruimtevaart, sterrenkunde, fysica, hemelmechanica en meteorologische optica (inclusief polarisatie). Het meeste tijd steekt hij in theoretische studies van halo’s en het schrijven van populaire en professionele artikelen hierover. Een selectie hiervan zijn te vinden op zijn pagina’s.


Matthijs van Metelen

Matthijs van MMatthijs van Metelenetelen doet al meer dan vijftig jaar aan sterrenkunde en houdt zich bezig met vele aspecten van deze hobby van telescoopbouw en visuele waarnemen tot het geven van cursussen. Sinds kort houdt hij zich ook bezig met astrofotografie. Hij reist graag met of zonder telescoop en heeft meegedaan met zowel eclipsreizen als zonsverduistering reizen. Lees meer hierover op zijn pagina.


Fee Romunde

telescoopFee Romunde is sinds enkele jaren lid van KNVWS Gooi en Vechtstreek. Ze studeert biomedische wetenschappen, maar naast kijken door een microscoop kijkt zij ook door haar eigen Bresser Messier telescoop. Bij sterrenkijkavonden maar ook bij zonnekijkdagen (met Baader zonnefilm) kan zij deze meenemen. Verder houdt zij ook quizzen en lezingen voor het publiek als de sterrenwacht open is.

 

Lynn van Rooijen

Nexstar 11Lynn van Rooijen is voorzitter van KNVWS Gooi en Vechtstreek, “Solar System Ambassador” voor JPL/NASA en astrofotograaf. Zij heeft een MSc graad in Sterrenkunde en vele van haar foto’s zijn gepubliceerd in nationale en internationale media. Zij is medeverantwoordelijk voor onze website en social media (@SterrenwachtGV & Facebook) en als “Spacetweep” ook te volgen via @lynnvr. Theoretisch houdt zij zich vooral bezig met exoplaneten, eclipserende dubbelsterren en supernovae. Een selectie van haar astrofoto’s is te vinden op haar pagina.

This page in English lynn_v1

 Bob van Sloten

Bob van SlotenBob van Slooten is lid van het KNVWS Gooi en Vechtstreek en al ruim 35 jaar bezig met sterrenkunde als hobby. Hij heeft zijn eigen sterrenwacht en besteedt de meeste van zijn tijd aan zonnewaarnemingen inclusief het maken van mooie “vlinder diagrammen” ofwel grafieken van de zonnevlekkenposities die zijn verschenen over een langere periode. Info hierover en ook een selectie van zijn astrofoto’s zijn te vinden op zijn pagina.


Jan Vissers

astrofotografie maanJan Vissers is lid van de KNVWS Gooi en Vechtstreek en sinds 1997 actief als amateur. Hij geeft ook astrofotografie workshops voor de sterrenwacht. Een paar jaar terug raakte hij een beetje uitgekeken op het (alleen) visueel waarnemen. In 2010 begonnen zo de eerste pogingen van astrofotografie met een Meade DSI. Hij maakt mooie foto’s van de Maan en planeten en is nu ook bezig clusters en nevels te fotograferen. Een selectie van zijn opnames zijn op zijn pagina te vinden.


Henk Vos

EclipsHenk is lid van het KNVWS Gooi en Vechtstreek en reist de hele wereld over om zonsverduisteringen waar te nemen. Tijdens zijn reizen maakt hij heel bijzondere foto’s. In november 2012 heeft hij de totale eclips in Queensland, Australië bijgewoond en ook mooie foto’s van gemaakt. Daarnaast zijn ook mooie poollicht foto’s op zijn pagina te vinden.


 Tjasse Woltjer

tjasse-sm-tel-600Tjasse is al enkele jaren lid van KNVWS Gooi en Vechtstreek. Hij is altijd al zeer geïnteresseerd geweest in alles wat er aan de hemel te zien is, maar pas dit jaar heeft hij de stap genomen om een telescoop aan te schaffen. Samen met zijn vrouw maakt hij graag (verre) reizen, in het bijzonder naar niet alledaagse bestemmingen. In Zuid-Afrika en Namibië heeft hij zijn eerste astrofoto’s gemaakt. Deze en andere foto’s zijn te zien op zijn pagina’s.


 

 

Comments are closed.