Door onze leden

Onze leden houden zich bezig met veel verschillende aspecten van praktische en theoretische weer- en sterrenkunde, variërend van bijzondere waarnemingen, uitleg over atmosferische fenomenen en astrofotografie tot het bouwen van een eigen sterrenwacht.

Op hun eigen pagina’s kunt u meer hierover lezen en voorbeelden bekijken van hun werk. Hieronder een korte omschrijving van wat op hun pagina’s te vinden is.


Lynn van Rooijen

Nexstar 11Lynn van Rooijen is voorzitter van KNVWS Gooi en Vechtstreek, “Solar System Ambassador” voor JPL/NASA en astrofotograaf. Zij heeft een MSc graad in Sterrenkunde en vele van haar foto’s zijn gepubliceerd in nationale en internationale media. Zij is medeverantwoordelijk voor onze website en social media (@SterrenwachtGV & Facebook) en als “Spacetweep” ook te volgen via @lynnvr. Theoretisch houdt zij zich vooral bezig met exoplaneten, eclipserende dubbelsterren en supernovae. Een selectie van haar astrofoto’s is te vinden op haar pagina.

This page in English lynn_v1

Matthijs van Metelen

Matthijs van MMatthijs van Metelenetelen doet al meer dan vijftig jaar aan sterrenkunde en houdt zich bezig met vele aspecten van deze hobby van telescoopbouw en visuele waarnemen tot het geven van cursussen. Sinds kort houdt hij zich ook bezig met astrofotografie. Hij reist graag met of zonder telescoop en heeft meegedaan met zowel eclipsreizen als zonsverduistering reizen. Lees meer hierover op zijn pagina.

 


Fee Romunde

telescoopFee Romunde is sinds enkele jaren lid van KNVWS Gooi en Vechtstreek. Ze studeert biomedische wetenschappen, maar naast kijken door een microscoop kijkt zij ook door haar eigen Bresser Messier telescoop. Bij sterrenkijkavonden maar ook bij zonnekijkdagen (met Baader zonnefilm) kan zij deze meenemen. Verder houdt zij ook quizzen en lezingen voor het publiek als de sterrenwacht open is.

 


Jan Vissers

astrofotografie maanJan Vissers is lid van de KNVWS Gooi en Vechtstreek en sinds 1997 actief als amateur. Hij geeft ook astrofotografie workshops voor de sterrenwacht. Een paar jaar terug raakte hij een beetje uitgekeken op het (alleen) visueel waarnemen. In 2010 begonnen zo de eerste pogingen van astrofotografie met een Meade DSI. Hij maakt mooie foto’s van de Maan en planeten en is nu ook bezig clusters en nevels te fotograferen. Een selectie van zijn opnames zijn op zijn pagina te vinden.

 


 Tjasse Woltjer

tjasse-sm-tel-600Tjasse is al enkele jaren lid van KNVWS Gooi en Vechtstreek. Hij is altijd al zeer geïnteresseerd geweest in alles wat er aan de hemel te zien is, maar pas dit jaar heeft hij de stap genomen om een telescoop aan te schaffen. Samen met zijn vrouw maakt hij graag (verre) reizen, in het bijzonder naar niet alledaagse bestemmingen. In Zuid-Afrika en Namibië heeft hij zijn eerste astrofoto’s gemaakt. Deze en andere foto’s zijn te zien op zijn pagina’s.

 


Günther Können

rainbowsGünther Können (1944-2022) was al sinds 1964 lid van de KNVWS en onder meer bestuurslid van de Amsterdamse afdeling en voorzitter van de Werkgroep Meteoren geweest. Hij had een breed interessegebied – ruimtevaart, sterrenkunde, fysica, hemelmechanica en meteorologische optica (inclusief polarisatie). Het meeste tijd besteed hij aan theoretische studies van halo’s en het schrijven van populaire en professionele artikelen hierover. Een selectie hiervan zijn te vinden op zijn pagina’s.

Comments are closed.