Inloopavonden voor Leden

Werkgroep vergaderingHoe werkt mijn (nieuwe) telescoop of verrekijker? Wat is er te bewonderen aan de sterrenhemel deze maand? Hoe maak ik op eenvoudige wijze mooie astrofoto’s? Of wellicht belangstelling om ons te helpen met het plannen van de volgende sterrenkijkavonden of andere activiteit? Geen ervaring nodig — wel belangstelling!

De vrijwilligers van de sterrenwacht zijn de mensen die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van de sterrenwacht en onze publieksactiviteiten. Zij zijn eigenlijk de motor achter onze activiteiten zoals de sterrenkijkavonden en zonnekijkdagen – mét beloning: eigen tijd achter de telescopen! Andere leden van de KNVWS Gooi en Vechtstreek kunnen ook gratis deelnemen aan onze inloopavonden voor leden.

Inloopavonden

Ongeveer een keer per maand wordt een inloopavond voor leden georganiseerd. Inloopavonden vinden plaats op woensdagavonden tussen 20:00 en 22:00 uur. De data worden aangekondigd in de Ledennieuwsbrief.

Bij heldere inloopavonden is de sterrenwacht open voor waarnemingen. Het uitwisselen van kennis of juist praktijkervaring opdoen met nieuwe apparatuur of technieken behoort tot de mogelijkheden. Vaak geeft één van de leden een korte presentatie of demonstratie over een onderwerp waar hij/zij mee bezig is.

Publieksactiviteiten

ZonnekijkdagSoms wordt ook een deel van de inloopavonden besteed aan het organiseren van onze publieksactiviteiten.

Wij kunnen altijd meer handen gebruiken om te helpen met de voorbereidingen en uitvoering van deze activiteiten. Diepgaande kennis vooraf is ook niet nodig – meedoen is een geweldige manier om snel kennis en ervaring op te doen!

Leden die tevens vrijwilliger willen worden – zelfs voor slechts enkele avonden per jaar – kunnen zich hieronder aanmelden.

Comments are closed.