Sterrenkunde voor Leden

Werkgroep vergaderingHoe werkt mijn (nieuwe) telescoop of verrekijker? Wat is er te bewonderen aan de sterrenhemel deze maand? Hoe maak ik op eenvoudige wijze mooie astrofoto’s? Of wellicht belangstelling om ons te helpen met het plannen van de volgende sterrenkijkavonden of andere activiteit? Geen ervaring nodig — wel belangstelling! KNVWS Gooi en Vechtstreek leden kunnen zonder extra kosten ook deelnemen aan onze Inloopavonden voor Leden.

Ongeveer een tot twee keer per maand wordt een inloopavond voor leden georganiseerd. Inloopavonden vinden plaats op woensdagavonden vanaf 20:00 uur. Alle leden van de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek zijn van harte uitgenodigd om langs te komen op de inloopavonden voor leden tussen 20:00 en 22:00 uur. De data voor het najaar 2017 zijn: 20 september, 4 & 18 oktober, 15 november en 13 december.

Bij heldere avonden is de sterrenwacht open voor waarnemingen. Het uitwisselen van kennis of juist praktijkervaring opdoen met nieuwe apparatuur of technieken behoort tot de mogelijkheden. Vaak geeft één van de leden een korte presentatie of demonstratie over een onderwerp waar hij/zij mee bezig is.

De vrijwilligers van de sterrenwacht zijn de mensen die verantwoordelijk zijn voor de sterrenwacht en onze publieksactiviteiten. Zij zijn eigenlijk de motor achter onze activiteiten zoals de sterrenkijkavonden en zonnekijkdagen – mét beloning: eigen tijd achter de telescopen!

Soms wordt ook een deel van de inloopavonden besteed aan het organiseren van deze activiteiten.

ZonnekijkdagWij kunnen altijd meer handen gebruiken om te helpen met de voorbereidingen en uitvoering van deze activiteiten. Diepgaande kennis vooraf is ook niet nodig – meedoen is een geweldige manier om snel kennis en ervaring op te doen!

Leden van de KNVWS Gooi en Vechtstreek die langs willen komen om door de telescopen te kijken of ideeën en ervaringen uit te wisselen zijn welkom op de inloopavonden. Leden die tevens vrijwilliger willen worden – zelfs voor slechts enkele avonden per jaar – kunnen zich aanmelden hieronder. De informatie over de volgende/meest recente vergadering is te vinden op het voor leden toegankelijk deel van onze website.

Comments are closed