Astroclub voor jongeren

20120409_untitled-IMG_2908

In het komende jaar willen wij bij voldoende belangstelling weer de Astroclub voor jongeren opstarten. Om dit goed vorm te geven vinden wij het leuk als jongens en meisjes van 8–17 jaar met mogelijke belangstelling voor zo’n groep ons dat alvast laten weten. Wij hebben veel ideeën voor activiteiten. Maar het belangrijkste is om te horen wat jullie interessant en leuk vinden om te doen!

Wij zullen waarschijnlijk twee groepen jongens en meisjes vormen van <12 jaar en van 12–17 jaar. Jongere leden kunnen allerlei dingen doen zoals eigen sterrenkaarten of eenvoudige telescopen maken, terwijl de oudere groep echte wetenschappelijke onderzoeken kan plannen en uitvoeren. Beide groepen kunnen onder supervisie gebruik maken van de sterrenwacht: overdag voor het waarnemen van de zon en ‘s avonds voor de sterren en planeten.

IMG_5907Bij voldoende belangstelling zijn er zelfs mogelijkheden om groepen te vormen en deel te nemen aan NASA- en ESA-wedstrijden waar je jouw eigen robot kunt bouwen en vliegen in het Internationale Ruimtevaart Station (ISS).

Wij hopen ook een bescheiden bibliotheek in te richten met informatie voor werkstukken, leesbeurten en projecten op school. Daarnaast zullen er korte cursussen sterrenkunde zijn voor de jeugd (tegen jeugdtarieven).

Belangstelling? Vertel ons wat meer over wat je leuk vindt. Wij houden jullie dan op de hoogte van onze plannen! Ondertussen kun je ook jeugdlid worden van de sterrenwacht voor slechts € 12,50/jr.

 

Comments are closed.