Ledenactiviteiten

Workshop Telescoopgebruik

Naast de “reguliere” activiteiten voor onze leden zoals de gratis lezingen en sterrenkijkavonden – of de cursussen tegen gereduceerde prijzen – zijn er andere activiteiten die wellicht interessant zijn:


Inloopavonden voor leden

weerstationOnze leden/vrijwilligers zijn de motor achter vele van onze activiteiten voor het publiek zoals de sterrenkijkavonden en zonnekijkdagen. Dit vraagt veel handen en nieuwe deelnemers zijn welkom! Onze actieve leden mogen gebruikmaken van de sterrenwacht ook buiten de normale openingstijden voor het publiek. Om de bewolking voor te zijn, gebruiken wij een WhatsApp groep om iedereen op de hoogte te stellen van extra openingen bij helder weer.  Tijdens deze avonden wordt o.a. tijd besteed aan het waarnemen, astrofotografie of gewoon het uitwisselen van kennis over diverse onderwerpen, afhankelijk van de wensen van de deelnemers.

Als u toegevoegd wilt worden aan onze WhatsApp groep, laat ons dat weten via dit formulier. Vermeld dan dat het gaat om de WhatsApp groep en vergeet niet om uw telefoonnummer in te vullen.


Helpen tijdens de kijkavonden en lezingen

Het is leuk om zelf naar de sterren te kijken – of mooie astrofoto’s te maken – maar het is even leuk om bezoekers wat te vertellen over het heelal en voor het eerst Jupiter, Saturnus, Orion of de Maan door een telescoop te laten zien.

Het hoeft niet veel tijd te kosten – sommige leden helpen maar twee of drie keer per seizoen – alles is welkom! Wij houden regelmatig een oriëntatie in de sterrenwacht voor nieuwe vrijwilligers en zijn blij om uitleg over de telescopen en activiteiten te geven, ervaring vooraf is dus niet nodig.  Geïnteresseerd in meer informatie? Laat ons weten.


Astroclub en cursussen voor Jongeren

Wanneer er voldoende belangstelling voor is, willen wij ook de Astroclub voor jongeren weer opstarten. Om dit goed vorm te geven vinden wij het leuk als jongens en meisjes van 8 – 17 jaar met mogelijke belangstelling voor zo’n groep ons dat alvast laten weten. Wij houden jullie dan op de hoogte van onze plannen! Ondertussen bieden regelmatig wij een leuke, korte cursus sterrenkunde aan voor jongeren – kijk in onze agenda voor data.

 


 Edu-groep

schoolEr is ook een groep bezig met de vormgeving van onze cursussen en presentaties: de Edu-groep. Vindt u het leuk om hiermee te helpen? Laat het ons weten!

 

Comments are closed.