De Vereniging: KNVWS Gooi en Vechtstreek

meade telescoopDe Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Gooi en Vechtstreek (KNVWS Gooi en Vechtstreek) is een actieve vereniging van mensen van alle leeftijden en achtergronden die één ding gemeen hebben: belangstelling voor weer- en sterrenkunde. Sinds 2016 heeft de vereniging een mooie, permanente sterrenwacht bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland (boven restaurant Brambergen).

De vereniging zet zich in om de kennis over weer- en sterrenkunde toegankelijk te maken voor een breed publiek. Wij organiseren diverse activiteiten zoals lezingensterrenkijkavondenzonnekijkdagencursussen en presentaties voor scholen en groepen.

Voor leden zijn er daarnaast ook andere mogelijkheden om dieper in te gaan op bepaalde gebieden tijdens de inloopavonden voor leden en de bijeenkomsten van de Theoretische Sterrenkunde groep (TSG). Wij hopen ook in 2018 de Jongerenwerkgroep weer op te starten.lezingen

Vele van onze activiteiten zijn gratis (of nagenoeg gratis) toegankelijk. Dat kan alleen zo blijven door de grote inzet van onze vrijwilligers en de financiële steun van onze leden, donateurs, sponsoren en de vrijwillige bijdragen van de bezoekers van onze activiteiten. In verband hiermee is goed om te weten dat KNVWS Gooi en Vechtstreek is aangewezen als ANBI (algemeen nut beogende instellingen). De relevante informatie hierover vindt u hier.

 

Comments are closed.