De Vereniging: KNVWS Gooi en Vechtstreek

kijkavond

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Gooi en Vechtstreek (KNVWS Gooi en Vechtstreek) is een actieve vereniging van mensen van alle leeftijden en achtergronden die één ding gemeen hebben: belangstelling voor weer- en sterrenkunde. Sinds 2016 heeft de vereniging een mooie, permanente sterrenwacht – Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek – bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland (boven restaurant Brambergen).

De vereniging wil graag de kennis over weer- en sterrenkunde toegankelijk te maken voor een breed publiek. Wij organiseren diverse activiteiten zoals lezingen, sterrenkijkavonden, zonnekijkdagen, cursussen en presentaties voor scholen en groepen.

Vele van onze activiteiten zijn gratis of voor een zeer kleine vergoeding toegankelijk. Dat kan alleen zo blijven door de grote inzet van onze vrijwilligers en de financiële steun van onze leden, donateurs, sponsoren en de vrijwillige bijdragen van de bezoekers van onze activiteiten. In verband hiermee is goed om te weten dat KNVWS Gooi en Vechtstreek is aangewezen als ANBI (algemeen nut beogende instellingen). De relevante informatie hierover vindt u hier.

Comments are closed.