Bereikbaarheid

Adres: Noordereinde 54b, Wijdemeren.

 

Vanaf het NS station Hilversum of NS station Naarden-Bussum bus 105, halte ’Natuurmonumenten’ in ’s-Graveland. Bij station Hilversum en Naarden-Bussum is fietsverhuur mogelijk, het is 6 kilometer fietsen. Vanaf station Bussum-Zuid is het ongeveer 5 kilometer wandelen naar het bezoekerscentrum. Kijk voor actuele tijden op www.9292ov.nl.

Met de auto

Vanaf de A2 (Amsterdam-Utrecht)
Neem de afslag Hilversum. Ga linksaf onder het viaduct door en volg deze weg richting Hilversum (N201). Na ongeveer 8 km neem je bij de stoplichten afslag ’s-Graveland. Je rijdt rechtdoor ’s-Graveland in. Je rijdt nu op het Zuidereinde. Bij de kruising met stoplichten ga je rechtdoor. Je rijdt nu op het Noordereinde (het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten staat bij de kruising al aangegeven op de ANWB-borden). Na ongeveer 1 km wordt het Bezoekerscentrum nogmaals aangegeven. Het ligt aan je rechterhand.

Vanaf de A1 (uit de richting Amsterdam)
Neem de afslag Blaricum/Huizen. Aan het einde van de afrit steek je de weg over. Je rijdt nu op de Amersfoortsestraatweg (parallel aan de A1). Bij de stoplichten volg je de afslag Bussum/’s-Graveland. Deze weg (Ceintuurbaan) rij je helemaal uit tot de volgende afslag ’s-Graveland. Bij de tweede stoplichten neem je de afslag Amsterdam/’s-Graveland/Weesp, je rijdt nu op de Franse Kampweg. Deze weg volg je tot de stoplichten bij de afslag ’s-Graveland. Sla linksaf het Noordereinde op. Na ongeveer 1 km ligt het Bezoekerscentrum van  Natuurmonumenten aan je linkerhand.

Navigatie

Noordereinde 54b, Wijdemeren of tik in: sterrenwacht gooi en vechtstreek

Parkeren

Er is een grote parkeerruimte tegenover de Sterrenwacht en bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Vanaf 1 februari 2022  vraagt Natuurmonumenten een parkeerbijdrage van alle niet-leden van Natuurmonumenten inclusief leden van de Sterrenwacht die geen lid zijn van Natuurmonumenten zelf. Voor leden van Natuurmonumenten is parkeren gratis. Als u lid bent van Natuurmonumenten kunt u de Q-code op uw ledenpas gebruiken om de slagboom te openen. Vergeet niet uw ledenpas mee te nemen! Voor anderen zijn de kosten €1,75 per uur met een maximum van €7 per dag.

 De sterrenwacht ligt boven restaurant Brambergen. De lezingen vinden plaats op de eerste verdieping van het bezoekerscentrum zelf.

 

Comments are closed.