Lezing op 8 maart: “Het BlackHoleCam Project: het fotograferen van een zwarte gat” door Thomas Bronzwaer en Christiaan Brinkerink van Radboud Universiteit

Op 8 maart a.s. geven Thomas Bronzwaer en Christiaan Brinkerink van Radboud Universiteit een lezing met als titel “Het BlackHoleCam Project: het fotograferen van een zwarte gat (een update)”.

Tijdens één van de meest gewaardeerde lezingen van het seizoen 2015 – 2016 hebben Thomas en Christiaan ons verteld over de plannen om voor het eerst een zwarte gat te “fotograferen”. Twee jaren verder zijn wij erg benieuwd naar de voortgang:  Waar zijn zij, wat hebben ze al gezien? Wat zeggen de resultaten hen tot nu toe? Daarnaast zullen zij bespreken wat voor theoretisch onderzoek er momenteel wordt gedaan, en zij  laten de nieuwste simulaties van zwarte gaten zien.
Natuurlijk beginnen ze met een introductie over wat zwarte gaten – en het BlackHoleCam project – ook al weer zijn.
Wij zijn benieuwd!

Locatie

Alle lezingen worden gehouden op donderdagavonden om 20:00 uur in de Eekhoornzaal op de 1ste verdieping van het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten naast de sterrenwacht. Toegang is gratis voor leden van KNVWS Gooi en Vechtstreek/de Sterrenwacht en €3,00 voor niet-leden. Pinbetaling is helaas niet mogelijk. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.