Zonnekijkdag – 12:00 uur

Zonnekijkdag - 12:00 uur

When

02/06/2024    
12:00 - 14:00

Bookings

€0,00
Reserveer nu.

Where

Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek
Noordereinde 54e, 's-Graveland, 1243JJ

Event Type

Loading Map....

De sterrenwacht is open op de eerste zondagmiddag van de maand in de maanden mei t/m september.

Bij goed weer kunt u kijken door verschillende telescopen met speciale zonnefilters waardoor u veilig naar de zon kunt kijken. Er zijn vaak zonnevlekken en soms zelfs uitbarstingen (zonnevlammen) te zien! De sterrenwacht beschikt over een speciale Lunt 100mm H-alpha zonnetelescoop die nog meer details op de zon laat zien.

Ook bij bewolkt weer bent u welkom. Dan zullen wij video’s tonen en/of een presentatie houden. U kunt daarnaast uitleg krijgen over de verschillende soorten telescopen die aanwezig zijn of vragen over sterrenkunde stellen. In het veld naast de sterrenwacht kunt u ook een bezoek brengen aan onze grote zonnewijzer en het weerstation.

Toegang is gratis. Wel vinden wij het fijn als iedereen reserveert zodat wij ervoor kunnen zorgen dat er voldoende telescopen en vrijwilligers gereed staan. Een bezoek in de zomer duurt gemiddeld een half uur, afhankelijk van de drukte maar u bent vrij om korter of langer te blijven. Na 14:00 uur begint de zon achter de bomen te verdwijnen – dan zullen wij sluiten.

Bookings

Aantal plaatsen

Ticket Type Spaces
Bezoekers - volwassenen
Bezoekers - kinderen
Leden van de Sterrenwacht

Uw gegevens

Naam en contactgegevens van een eventuele 2de persoon:

Booking Summary

Please select at least one space to proceed with your booking.

Comments are closed.