Activiteitenplanner

Planning 2018 – 2019

In de zomermaanden zijn wij open op de eerste zondag van de maand voor een zonnekijkdag. Vanaf oktober t/m maart zijn wij iedere vrijdag geopend – ongeacht het weer. Bij goed weer hebben wij tenminste 3 personen nodig in de sterrenwacht zelf, één voor toegang en één voor de presentatieruimte. Bij slecht weer, zullen wij proberen een (extra) presentatie of activiteit aan te bieden als er bezoekers zijn maar wij kunnen volstaan met een kleinere bezetting in de sterrenwacht zelf.

Bij helder weer kan het heel druk worden en in dat geval zijn vijf mensen net te weinig. Daarom is het fijn indien wij altijd één of twee mensen hebben die zich als “reserve voor helder weer” willen inschrijven. Deze “reserve” mensen worden dan niet verwacht (maar zijn uiteraard welkom!) als het zwaar bewolkt is maar wel als het helder is.

Vakanties gepland of niet beschikbaar op bepaalde data?

De planning is gebaseerd op de informatie die wij tot nu toe van iedereen hebben ontvangen en wat mensen eventueel zelf hieronder hebben ingevuld. Als je al hebt opgegeven wanneer je niet beschikbaar bent, houden wij daar ook rekening mee. Om nieuwe of gewijzigde dagen toe te voegen wanneer je niet beschikbaar bent, klik op “Time-offs” en volg de instructies.

Als je verhinderd bent op een geplande datum, graag eerst zelf proberen een vervanger te zoeken – bijvoorbeeld iemand die als reserve staat ingepland. Vervolgens, meld je af door op “release shift” te klikken. Dan komt er een plek vrij die jouw vervanger kan kiezen door op “pick-up” te klikken. Het is ook goed om de wijziging bij de coördinator van die avond te melden.

Het doel is om onze gasten goed op te vangen met zo weinig mogelijk inzet van onze zeer gewaardeerde vrijwilligers. In de praktijk komt het voor dat vele van onze leden langskomen – en helpen – op de kijkavonden zonder dit vooraf te melden. Daar zijn wij heel blij mee – behalve dat wij dan andere mensen misschien vaker hebben moeten inplannen dan nodig was geweest! Dus: als je denkt aanwezig te kunnen zijn, graag invullen. Afmelden bij onverwachte omstandigheden kan altijd – maar door jezelf vooraf op te geven, hebben wij allemaal meer plezier aan en van de sterrenwacht!

Geplande activiteiten

 

Comments are closed