Lezingen

Lezingen

KNVWS Gooi en Vechtstreek organiseert ieder jaar een aantal lezingen op het gebied van weer- en sterrenkunde. Het lezingsseizoen 2023 – 2024 is nu afgerond. Wij beginnen weer in het najaar op 5 september. De lezingen vinden plaats op donderdagavonden om 20:00 uur op de 1ste verdieping van het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland (Eekhoornzaal, ingang achterzijde).  U kunt reserveren via de Agenda.

Wij zullen de lezingen tegelijkertijd via een livestream uitzenden. Ook hiervoor kunt u reserveren. U ontvangt dan een link naar de livestream. Na de lezing worden de opnames van de lezingen beschikbaar gesteld voor onze leden.

Voor zowel de Livestreams als de lezingen in de zaal geldt dat de toegang gratis is voor leden van KNVWS Gooi en Vechtstreek/Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek. Voor niet-leden van de Sterrenwacht is de toegang € 3. U kunt via de agenda een plaats reserveren.


Lezingenprogramma Seizoen 2023 – 2024

Datum Spreker Onderwerp
14-09-2023 Tim Lichtenberg Life missie; Large Interferometer For Exoplanets   Deze spreker is helaas verhinderd. Wij zullen een gezellige bijeenkomst voor leden houden waar ook interessante boeken, extra telescopen en nog veel meer kunnen worden meegenomen tegen zeer interessante prijzen – soms zelfs gratis. Meer info volgt!
05-10-2023 Bob Roos

Lynn van Rooijen

James Webb, het eerste jaar 
          
OSIRIS-REx: van Bennu terug naar de Aarde      Eekhoornzaal                Livestream
02-11-2023 Cees Ooms Space Weather       Eekhoornzaal            Livestream
07-12-2023 Dominic Dirkx Juice missie (Jupiter Icy Moons Explorer)  –  met aansluitend een korte ALV     Eekhoornzaal            Livestream
11-01-2024 Romy Meyer Aardmagnetisch veld en (indien mogelijk) de samenhang met het ‘ruimteweer’     Eekhoornzaal     Livestream
08-02-2024 Philippe Schoonejans
Exploratie van de ruimte – ISS, de maan en Mars        Eekhoornzaal            Livestream
07-03-2024 Silvia Toonen Waar komen zwaartekrachtgolven vandaan?        Eekhoornzaal            Livestream
04-04-2024 Jan van Roestel Hemelse cinematographie; een studie van de veranderlijke sterrenhemel

 

De inleidingen voor de lezingen en de reserveringspagina’s vindt u t.z.t onder de link van de titel van de lezing. Na de lezingen zijn voor onze leden vaak samenvattingen van de lezingen en/of de link naar de opname te vinden in het voor leden toegankelijk gedeelte van onze website (voor zover zij beschikbaar zijn gesteld door de sprekers).

Na de december en april lezingen wordt een korte Algemene Ledenvergadering gehouden. De agenda en stukken zijn te vinden in onze Ledenpagina’s.

Parkeren voor lezingen in de Eekhoornzaal

Er is een grote parkeerruimte tegenover de Sterrenwacht en bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Hiervoor vraagt Natuurmonumenten een parkeerbijdrage van alle niet-leden van Natuurmonumenten inclusief leden van de Sterrenwacht die geen lid zijn van Natuurmonumenten zelf. Voor leden van Natuurmonumenten is parkeren gratis. Als u lid bent van Natuurmonumenten kunt u de QR-code op uw ledenpas gebruiken om de slagboom te openen. Vergeet niet uw ledenpas mee te nemen! Voor anderen zijn de kosten €1,75 per uur met een maximum van €7 per dag.

Comments are closed.