Cursussen

Op scholen in Gooi en Vechtstreek, maar ook voor clubs, verenigingen en bedrijven vertellen wij graag iets over het weer of de sterren. Daarnaast organiseren wij cursussen en korte workshops voor volwassenen en voor kinderen. De lezingen en cursussen worden gegeven door leden van de KNVWS Gooi en Vechtstreek. Deze leden zijn al jaren bezig met sterrenkunde als hobby en soms als semiprofessional en dragen hun kennis graag over.

Cursussen voor volwassenen

KNVWS Gooi en Vechtstreek organiseert diverse cursussen voor volwassenen op het gebied van weer- en sterrenkunde, o.a. een basiscursus sterrenkunde (geen voorafgaande kennis nodig) en een vervolgcursus voor gevorderden. De basiscursus begint weer op 9 januari 2019 en bestaat uit zes theorieavonden en één praktijkavond waar u zelf waarnemingen kunt doen met de 36cm en 41cm telescopen van de sterrenwacht. Ruimte is beperkt. Schrijf nu in!

Workshops

MidzomernachtNaast cursussen van zes tot tien avonden organiseert de KNVWS Gooi en Vechtstreek ook kortere workshops van een of twee avonden over diverse onderwerpen. Eén hiervan is een workshop telescoopgebruik voor ouders met kinderen om samen de (on-)mogelijkheden van hun eigen telescopen te verkennen en te leren daarmee om te gaan. Ook een workshop telescoopgebruik voor volwassenen wordt regelmatig gegeven.

Er wordt ook een Basiscursus Astrofotografie (Maan en Sterrenbeelden) en een Basiscursus Astrofotografie (Deep sky) gegeven. Na de theorieavonden zullen wij voor deze cursussen praktijkervaring opdoen in de sterrenwacht én met de eigen apparatuur.

Voor mensen die hun basiskennis van wis- en natuurkunde weer willen opfrissen – bijvoorbeeld als u de vervolgcursus sterrenkunde wilt volgen en al wat langer van school bent – is er ook een eenmalige workshop.

Belangstelling voor een cursus of workshop?

Wilt u op de hoogte blijven van onze cursussen en workshops of heeft u vragen daarover? Laat het ons weten! Ook als u belangstelling heeft voor het volgen van één of meer van de cursussen, laat het ons (geheel vrijblijvend!) weten. Het helpt ons om een idee te hebben van het aantal cursussen dat wij moeten organiseren en om de inhoud af te stemmen op de belangstelling.

Als u hieronder aangeeft welke cursussen of workshops wellicht interessant voor u zijn, zullen wij u op de hoogte houden van de startdata en overige details wanneer deze definitief worden.


Comments are closed.