Cursussen

Op scholen in Gooi en Vechtstreek, maar ook voor clubs, verenigingen en bedrijven vertellen wij graag iets over de sterren- of weerkunde. Daarnaast organiseren wij cursussen en korte workshops voor volwassenen en voor kinderen.

De lezingen en cursussen worden gegeven door leden van de KNVWS Gooi en Vechtstreek. Deze leden zijn al jaren bezig met de sterrenkunde als hobby – en soms als semiprofessioneel – en  dragen hun kennis graag over.

Cursussen voor volwassenen

KNVWS Gooi en Vechtstreek organiseert diverse cursussen voor volwassenen op het gebied van weer- en sterrenkunde, o.a. zowel een basiscursus sterrenkunde (geen eerdere kennis nodig) als een cursus voor meer gevorderden. De basiscursus bestaat uit zes theorieavonden en één praktijkavond waar u zelf waarnemingen kunt doen met de 36cm en 41cm sterrenwacht telescopen.

Workshops

MidzomernachtNaast cursussen van 6 tot 10 avonden organiseren van kortere workshops over diverse onderwerpen van 1 of 2 avonden. Eén hiervan is een workshop telescoop-gebruik voor ouders met kinderen om samen de (on)mogelijkheden van hun eigen telescopen te verkennen en leren daarmee omgaan. Ook een workshop telescoopgebruik voor volwassenen wordt regelmatig gegeven. Deze workshops zijn al in 2017 gegeven en zullen in 2018 worden herhaald.

Er wordt ook een Basiscursus Astrofotografie – Maan en Sterrenbeelden (begint op 22 november 2017 – schrijf nu in!) en een basiscursus Astrofotografie – Deep-sky gegeven. Na de theorieavonden zullen wij voor deze cursussen praktijkervaring opdoen in de sterrenwacht én met de eigen apparatuur. Voor mensen die hun basiskennis van wiskunde en natuurkunde weer willen opfrissen – bijvoorbeeld als u de basiscursus willen volgen en wat langer van school bent – is er ook een korte workshop.

 

Belangstelling voor een cursus of workshop?

Wilt u op de hoogte blijven van onze cursussen en workshops of heeft u vragen daarover? Laat ons weten! Ook als u belangstelling heeft voor één of meer van de cursussen, laat ons (geheel vrijblijvend!) weten. Het helpt ons om een idee te hebben van het aantal cursussen die wij moeten organiseren en om de inhoud in lijn te brengen met de belangstelling. Als u op dit formulier aangeeft welke cursussen of workshops wellicht interessant voor u zijn, zullen wij u op de hoogte houden van de start-data en overige details wanneer deze definitief worden.


Comments are closed