Activiteiten

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde  (KNVWS)  Gooi en Vechtstreek is een actieve vereniging van mensen van alle leeftijden en achtergronden die één ding gemeen hebben: belangstelling voor weer- en sterrenkunde. De leden van de vereniging willen graag hun kennis over weer- en sterrenkunde delen en sterrenkunde toegankelijk te maken voor een breed publiek.

 

Openbare activiteiten

zonnekijkdag

Wij organiseren diverse activiteiten zoals lezingen, sterrenkijkavonden en zonnekijkdagen die open zijn voor iedereen – vaak zonder voorinschrijving. De lezingen over diverse onderwerpen worden gegeven door professionele of gevorderde amateur astronomen en zijn primaire bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 14 jaar. De openbare sterrenkijkavonden en zonnekijkdagen zijn voor alle leeftijden geschikt.

Vele van onze activiteiten voor het publiek zijn gratis – of nagenoeg gratis – toegankelijk. Dat kan alleen zo blijven door de grote inzet van onze vrijwilligers en de financiële steun van onze leden, donateurs, sponsoren en de bijdragen van de bezoekers van onze activiteiten.

Activiteiten speciaal voor groepen

Presentatie op schoolNaast openbare activiteiten organiseren wij cursussen op diverse gebieden zoals een basiscursus sterrenkunde waarvoor er geen kennis van sterrenkunde vooraf nodig is. Daarnaast hebben wij cursussen voor mensen die wat dieper in de materie willen duiken zoals een sterrenkunde cursus voor gevorderden, een korte cursus astrofotografie (gaat weer van start op 22 november 2017 – schrijf nu in!) of een korte workshop telescoop-gebruik, ook voor ouders en kinderen.

verjaardagsfeestVoor scholen, bedrijven en groepen/clubs zijn er mogelijkheden om een presentatie – op uw of onze locatie – te combineren met een tour van de sterrenwacht en een kijkdag/avond als het weer helder is.

Voor verjaardagen kunnen wij een korte presentatie of activiteit combineren met een kans om naar de zon te kijken overdag of de sterren en planeten in de avond.

Alle van onze activiteiten worden georganiseerd en begeleid door vrijwilligers. Voor de besloten groepsactiviteiten vragen wij een bescheiden bijdrage om de kosten van de sterrenwacht zelf te dekken.

Comments are closed