Activiteiten

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) Gooi en Vechtstreek is een actieve vereniging van mensen van alle leeftijden en achtergronden die één ding gemeen hebben: belangstelling voor weer- en sterrenkunde. De leden van de vereniging willen graag hun kennis over weer- en sterrenkunde delen en sterrenkunde toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Openbare activiteitenzonnekijkdag

Wij organiseren diverse activiteiten zoals lezingensterrenkijkavonden en zonnekijkdagen die toegankelijk zijn voor iedereen – vaak zonder voorinschrijving. De lezingen over diverse onderwerpen worden gegeven door professionele astronomen of gevorderde amateurastronomen en zijn primaire bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 12 jaar. De openbare sterrenkijkavonden (in de winter) en zonnekijkmiddagen (in de zomer) zijn voor alle leeftijden geschikt.

Veel van onze activiteiten voor het publiek zijn gratis (of nagenoeg gratis) toegankelijk. Dat kan alleen zo blijven door de grote inzet van onze vrijwilligers en de financiële steun van onze ledendonateurssponsoren en de bijdragen van bezoekers van onze activiteiten.

Activiteiten speciaal voor groepen

Presentatie op schoolNaast openbare activiteiten organiseren wij cursussen op diverse gebieden, zoals een basiscursus sterrenkunde waarvoor geen voorkennis van sterrenkunde nodig is. Daarnaast hebben wij cursussen voor mensen die wat dieper in de materie willen duiken, zoals een cursus sterrenkunde voor gevorderden, een korte cursus astrofotografie of een korte workshop telescoopgebruik; ook voor ouders en kinderen.

 

verjaardagsfeestVoor scholenbedrijven en groepen/clubs zijn er mogelijkheden om een presentatie (op uw of onze locatie) te combineren met een tour van de sterrenwacht en een kijkdag/-avond als het helder weer is.

Voor verjaardagen kunnen wij een korte presentatie of activiteit combineren met een kans om overdag naar de zon te kijken of ’s avonds naar de sterren en planeten.

Alle van onze activiteiten worden georganiseerd en begeleid door vrijwilligers. Voor de besloten groepsactiviteiten vragen wij een bescheiden bijdrage om de kosten van de sterrenwacht zelf te dekken.

 

 

Comments are closed.