Activiteiten

kijkavond

Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek (ook bekend als de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS) Gooi en Vechtstreek) is een actieve vereniging van mensen van alle leeftijden en achtergronden die één ding gemeen hebben: belangstelling voor weer- en sterrenkunde. De leden van de vereniging willen graag hun kennis over weer- en sterrenkunde delen en sterrenkunde toegankelijk te maken voor een breed publiek. Daarom organiseren wij vele activiteiten die open zijn voor het publiek.

Openbare activiteiten

zonnekijkdagWij organiseren diverse activiteiten zoals lezingensterrenkijkavonden en zonnekijkdagen die toegankelijk zijn voor iedereen. De lezingen over diverse onderwerpen worden gegeven door professionele astronomen of gevorderde amateurastronomen en zijn primaire bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 12 jaar. De openbare sterrenkijkavonden (in de herfst, winter en lente) en zonnekijkmiddagen (in de zomer) zijn voor alle leeftijden geschikt.

Wij houden de toegangsprijs zo laag mogelijk om de activiteiten toegankelijk te houden voor iedereen (Kijkavonden: €1 per kind, €3 per volwassene). Dat kan alleen zo blijven door de grote inzet van onze vrijwilligers en de financiële steun van onze ledendonateurssponsoren.

Activiteiten speciaal voor groepen

Presentatie op schoolNaast openbare activiteiten organiseren wij cursussen op diverse gebieden, zoals een basiscursus sterrenkunde waarvoor geen voorkennis van sterrenkunde nodig is. Daarnaast hebben wij cursussen voor mensen die wat dieper in de materie willen duiken, zoals een cursus sterrenkunde voor gevorderden, een korte cursus astrofotografie of een korte workshop telescoopgebruik; ook voor ouders en kinderen.

 

verjaardagsfeestVoor scholenbedrijven en groepen/clubs zijn er mogelijkheden om een presentatie (op uw of onze locatie) te combineren met een tour van de sterrenwacht en een kijkdag/-avond als het helder weer is.

Voor verjaardagen kunnen wij een korte presentatie of activiteit combineren met een kans om overdag naar de zon te kijken of ’s avonds naar de sterren en planeten.

Alle van onze activiteiten worden georganiseerd en begeleid door vrijwilligers. Voor de besloten groepsactiviteiten vragen wij een bescheiden bijdrage om de kosten van de sterrenwacht zelf te dekken.

 

 

Comments are closed.